Beni Hatırla
 Haberler
İSKİD klima istatistikleri basın toplantısı gerçekleşti

İklimlendirme-Soğutma-Klima İmalatçıları Derneği İSKİD, 1991 yılında klima ve soğutma sektörünün önde gelen firmaları ve kişilerinin katkılarıyla başlatılan çalışmalar sonucunda 1993 yılında kurulmuştur. Derneğin amacı iklimlendirme ve soğutma cihazları imalatı ve temsilciliği konusunda çalışan üyeleri arasında işbirliği, dayanışma ve bilgi alışverişini sağlamak; üyelerin mali, hukuki, idari, teknolojik, imalatla, ithalatla ve ihracatla ilgili sorunlarını çözümleyecek çalışma ve teşebbüslerde bulunmak; sektörde oluşabilecek haksız rekabet ve Türkiye’ye zarar verebilecek uygulamalara karşı önlemler alınmasını sağlamak; klima tüketicilerinin ve firmalarının haklarını yurt içinde ve yurt dışında korumak; Türkiye’de iklimlendirme, soğutma, klima pazarını geliştirmek; çevre korumasına da dikkat ederek en ileri seviyeye çıkartmaktır.

 

Türk ekonomisinin en hızlı büyüyen sektörlerinden Soğutma sektörünün temsilcisi İSKİD, her geçen gün artan üye profili ile sektöre katkısını sürdürmektedir. İSKİD üyelerinin temsil ettiği şirketlerin sayısı Mart 2011’de 84'e ulaşmıştır. Bu firmalar çoğu ürün için Türkiye pazarının %80 ila 90’ını temsil etmektedir.

 

İSKİD yılda bir kez İklimlendirme sektörünün imalat, ithalat, iç satış ve ihracat rakamlarını toplayarak icmalini yapmak, sektörde diğer Sivil Toplum Örgütleri ile işbirlikleri yaparak istatistikleri konsolide etmek, geliştirmek ve güvenilir bilgiler ile sektörünün kullanımına sunmak amacıyla İstatistik çalışmaları yapmaktadır. İSKİD İstatistik çalışmaları, 1994'ten beri İSKİD üyelerinin imalat, ithalat, iç satış ve ihracat rakamlarının derlenmesi ile hazırlanmaktadır. İSKİD istatistikleri sektörümüz hakkındaki en yararlı somut kaynaklar arasındadır.

 

Her sene yapılan bu istatistik çalışması basın bültenleri ile siz değerli basın mensupları ile paylaşılmaktaydı. BYK ve Yönetim Kurulu kararı gereği bu sene bu çalışmanın basın duyurusu ile kamuoyu ile paylaşılmasına karar verilmiştir.

Soğutma sektörünün önde gelen iş adamlarının ve değerli basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşmiş olan “Türkiye Klima Soğutma İstatistikleri” konulu toplantının sektörümüze faydalı olacağını düşünmekteyiz.

 

Tarih:  4 Nisan 2011
Saat:   14:00 – 16:30
Yer:    TOBB Binası – Levent, İstanbul

 

 

Program Akışı

 

14:00 – 14:30 İkram ve kayıt

14:30 – 14.45 İklimlendirme Sektör Meclis Başkan Yardımcısı – Sn. Metin Duruk

14:45 – 15:00 İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı – Sn. Levent Aydın

15:00 – 16:00 İSKİD İstatistikleri sunumu – Sn. A. Sedat Akiska

16:00 – 16:30 Soru-Cevap

 

29.03.2011 FM 

 

İstatistikler, sunumlar, metinler ve logoları indirmek için tıklayınız (rar; 6,75 MB).

 

 

 

Soldan sağa: İSKİD Dernek Müdürü Hüseyin M. Yüksel; TOBB İklimlendirme Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı A. Metin Duruk; İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydın; İSKİD Yönetim Kurulu Üyesi - Sayman A. Sedat Akiska

 

Yukarıdaki 4 resmi indirmek için tıklayınız (rar; 5,26 MB).

 

 

 

Levent Aydın                                                               Sedat Akiska

Yukarıdaki 4 resmi indirmek için tıklayınız (rar; 7,18 MB).

 

 

Metin Duruk                  Levent Aydın                                            Levent Aydın        

Yukarıdaki 3 resmi indirmek için tıklayınız (rar; 4,62 MB).

 

04.04.2011 HMY





İSKİD, Hal Yolu Cad., Çayıryolu Sok. No: 5
Bay Plaza Kat: 3, İçerenköy, Kadıköy 34752 İstanbul
Tel: (216) 469 44 96
Faks: (216) 469 44 95
iskid@iskid.org.tr
Yasal Uyarı © 2009 İSKİD
Tart New Media